Always Listening Always Understanding »

Monday, October 20, 2008

Ayah.. Ayah Wat Akk Terharu.. Huhuu..

Since last entry akk pasal sakit pinggang.. Akk mmg takleh duduk lelama.. Berdiri lama2.. Pendek kata kne baring & gantung kaki.. (Wah! Senang lenangnye akk) pdahal adoiyai..hazabb!!


Bawak keta pun takleh sbb cpt sgt cramp.. So,yg jadi driver akk selain hubby akk adalah ayah.. Pdhal selama nih,akklah yg drive ayah ke sana ke mari, amik darah, amik ubat, pegi bank, sggh sana, sggh sini.. Mcm sedihla jugak sbb rasa cam nikmat kekuatan kaki telah ditarik sekejap.. (Huhu..akk insap nih!!)


Tp lps try mende nih.. Dgn izin Allah.. Alhamdulillah, sakit akk da byk kurang.. Cow Colostrum ni kira susu awal lembu laa.. Leh ganti kalsium yg kurang & utk antibodi kita.. 4Life Transfer Factor namanye.. Rege RM160..



Heppiness je kan brader nih!!



Jadi ayah akk sudah kasian sama akk.. Sbb akk nk gerak pun payah, nak masak apatah lg kan.. Jadi ayah sudah ctct sama dia punya fren, ejen mencari maid..


Maka pg Sabtu yg indah, fren ayah akk dtg bawak maid.. Namanye Tonah.. Org Jawa Tengah.. (cam pantun lak!)


Hehe.. Ni lah dia..



Setakat ni Alhamdulillah la minah nih.. Tp dia ni klakar sket..Dia ni da penah 4 thn keje kt Jordan.. Jd dia pandai cakap Arab sehh.. Ngn kucing pun ckp Arab nih.. Kebetulan kt umah akk de kucing, akk takdelah bela tp dia dtg tu,kiterang kasi jelah makan.. Yg bestnyer.. 'Bis..Bis..Ta'al..Ta'al..Ruhii..Ruhii..' Adoiyaii..Manalah tak terbarai gelak akk..Dia ckp kt kucing tu.. 'Ya kucing..Mari sini..Pergi2..' Wakakaka!!

So, arini ayah akk pun tanya, "Amacam ok tak maid nih? Klau tak nak leh pulangkn, klau nak kene proses lah dokumen2 supaya kita yg handle passport dia.." So akk pun ckplah.. "Mekasih ayah..Carikan akk maid.."

Sama2..Ayah sian nengok kau..Sumo nk kono buek..Jadi duit eh bilo kau bulih kasi tuh?

Laaaa...bukan ayah yg banje nih..?

Hehehe..Ayah cari an yo.. Kau konolah byr fees eh..

Haiyaa.. Ayah.. Ayah.. Ayah wat akk terharu.. Meskipun yg bakal nipis nnt poketku.. Huhuu..

16 penyampuk:

chronicles of angelzz said...

salam ziarah uollss ;]

Umi Mia said...

ha..oklah tu..moga2 maid ni dpt ringankan beban akak....

Anonymous said...

haha..klakar la dialog anak branak niek.tapi mmg terharu nengok kasih sayang ayah akak kat akak kan..usoho deh dicaghik eh an maid tok tolon anak eh ni ha..pehnie akak kono jago diri n kandungan baik2 tau.jangan buek kojo boghek2 laie..lite2 takpo k.(*pekat tak bhs negeri i,haha)

-shija-

:: AYU AYUMiE :: said...

hihihi...ko ni kan nyah...elok2 mak rasa touching...terus mak gelak sorang2 biler baca pat "FES" tuh! kekekekekkeke... friendship is friendship...biz is biz.... hehehe"

IBU KUMBANG said...

perhatian tu yg pentingkan jill

Cakap Kosong said...

ayah mana tak sayang anak.

K.Jah said...

tonah namenyher yer?? wey! tu cam baju plulential jer yg dier pakai tu? hkhik

PuteriSatu said...

salam kenal dari akak n family....

susu dalam botol said...

kak, bebaik ya dgn orang gaji :)

NieZearm said...

training maid tu leklok ye. mane tau bole merangkap kerani plak nnt.. :)

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

sakit kaki ke...saya juga ada jual susu kolestrum..dia serbuk macam susu tp tak rasa mcm susu..rasa vanilla tp rasanye macam air minum biasa je...dtg blog saya klik kat tin tu klu nak tau lebih lanjut.

best dapat ayah yg amik berat ttg kita kan... baba saya dari kecik sampai skrg ni jaga je saya supaya tak buat silap dlm hidup...byk pengalaman yg dia ceritakan..best tp kengkadang boring gak hehe...

cokolat said...

kelassss... bleh ckp arab.. pernah dok jordan lagi... kita ni yangado2 nipon tak merasa lgi.. mcm best jer jadik maid ni...leh janjalan...hahha!!

dakwanie said...

ANDA TELAH DI TAG...
makin jiwang blog ko ni izzu....

pi visit dakwanie pi....jawab tag

KecIk said...

izuuu.. macam tak kusangka terjumpa blog mung.. sila jejaki utk kau tahu siapa daku.. ewwah..btw, take care... n selamat menjadik ibu.. jgn nak lasak2 sgt okey..

afiq said...

bgus woo kak izzu ader maid.. bnyak beban kurang.....heheehe adehh skit pinggnag? akk afiq pon camtuh la... mne nk dpt ubat nih?

marinahunny said...

hati2 ye jaga kandungan tu...hehehe ya allah happy dpt tau bila pregnant kan..saya ni bila lah lg..