Always Listening Always Understanding »

Tuesday, October 14, 2008

Is This Really Happening To Me?

Dialog mlm Sabtu (11 Oct)

Akk: Shayg, patutnye da period ni tp takde pape berlaku pun. Leh tak nk try pregnancy test? Tggl satu je lg.
Laki Akk: Tggula dulu shayg. Tak cepat sgt ke?
Akk: Alah..Klau tggu2 pun,nnt period bln dpn baru leh guna. Lgpun tggl satu je lg. Bln dpn leh beli baru. Hehehe.
Laki Akk: Itu mcm ka? Ikutla shayg.

Slps beberapa ketika..





Maaakk!! Leh caya ker nih?? Berkali2 akk baca instruction kt test tuh.. Nampak mcm ada tp tak berapa clear.. Sudahnye mlm tu, kiterang laki minik tak lelap tido..

Esoknyer,pas meeting terus gi farmasi. Akk borong sampai 4 pregnancy test. Hehe.. Ranap!
Hasilnyer..



12 Oct-Pukul 7.11pm




Tak puas hati gak lg tuh..12 Oct-Pukul 11.54pm


Lagi skali kiterang laki minik tak lelap tido.. Tak saba tggu sok pg sbb nk gi klenet..


Sebelum gi klenet test lg satu.. 13 Oct-Pukul 6.08pm


Resah menunggu doktor sbb kul 8.45 kiterang da tercongok kt klenet.



Rilek brader nih..(Pdhal tak cukup tido nih..)


Terpaksa postpone sume appt ngn klien sbb da tak tentu arah sejak 2 mlm lps..

Akhirnya sampai juga detik itew..


Alahai saspennye. Doktor ni nk wat apa ni?



Dr Sukhilmi-Baik sgt!!


Cam tak caya je doktor kata da peknen 4 mggu. Tp sbb very early stage, jd doktor kne wat close monitor. Every week kne gi checkup.

Patutla pinggang akk sakit gile beberapa hari nih!! Duduk salah,berdiri salah,tido salah.. Kne jln2 baru lega.. Lg satu,part depan tuh (.)(.).. Adoiyaiii!! sgt ngiluuuu...Terasa nk tukar baru je sumenyer..Huhuu..

Camnelah akk tak rasa nk percaya sbb akk da setahun lbh kawin (1.3thn), ni lah first time rasa camnih. Mmg takde pengalaman langsung. Hepi mmgla hepi tp sakit kt pinggang nih. Huhuu. Nk senyum pun payah. Sebbaik laki akk suka wat lawak. Terhiburla sket.

Tp yg paling utama, akk sgt2 BERSYUKUR PADAMU YA ALLAH kerana memberikan aku kesakitan yg indah..

p/s: Akk tetap memanjatkan doa ke hadrat Illahi,berikanlah kebahagian yg dinanti2kan pd mereka, zuriat yg soleh/solehah. Pd kwn2 akk di luar sana yg masih menunggu,jgn putus asa yer. Berbaik sangkalah dgn Allah, Insyaallah ada rezki utk kita. Doakan keselamatan akk & kandungan yg baru bersatu dgn akk ni yer. Aamiiiin..

13 penyampuk:

Anonymous said...

Alhamdulillah..syukur pade Allah..bestnyerk bile tau akak dah pregnant...tahniah akakkkkkkk!!sudah ku duga n kusangke mesti kakak manis ku ini dah bebadan due.tahniah gaks untuk hubby n family akak..dapat bayangkan betape gumbire nye family,sedare n kengkawan akak time tau brite ni kan kak.Shija shana doakan agar akak n kandungan sentiasa dlm keadaan selamat,sihat dan moge Allah sentiasa melindungi dan merahmati akak sekeluarge.akhirnye i dapat lagik sorang anak buah,ahaks.

-shija-

Kebencian_Maharaja said...

Tahniah dgr berita baik tu....& jaga baik2 kandungan tu terutama di early stage ni. Jgn stress2 sgt....Till then...semoga bergembira menanti kunjungan penyeri baru dlm keluarga anda....

:: AYU AYUMiE :: said...

tahniah kak! syukur kan allah dah kasik aper yg dinanti...rezeki syawal... bak kata lagu raya Hattan tu..."selamat datang sayang, berlabuh dipangkuan....."

jaga diri baik2 especially for this 1st trimester... sgt sensitif...utk bro nizam, manjakan wife anda sepenuhnya (nyah, ni la time nk amik kesempatan) huwahahahahaha! *gelak setan

missgigikumancung said...

yeay!!! congratulation!!! ct doakan moga semua selamat..aminnn!!!

IBU KUMBANG said...

Alhamdulillah... jaga makan nok.. jgn main belasah je... avoid kencing manis... makan vitamin..

Umi Mia said...

ya Allah...seronoknya..seronoknya...org lain yg pregnant aku yg seronok nak mampos...tahniah...tahniah...suka......sgt...

jaga diri baik2 lepas ni yer...makan benda yg berkhasiat....selalu happy2....baby pun sihat dan ceria nanti....

CONGRATULATION UTK KORANG SUAMI ISTERI..... :-)))))

cokolat said...

nok.... telah kujangka nok!! tahniah sgt2 nok utk ko dan hubby. jg diri elok2... jg makan... jgn lasak2 nok.. aku happy utk ko nok! aku doakan semua selamat... aminnnn!!!

yg penting... jg mulut nokkk... muahahaha!!!! (gurau.. jgn marah)

K.Jah said...

congrates jil!!! tahniahhhh!!! aku trus terkesima. rasa cam nak nangis pun ada. suka sangat dengar berita nih!!! take care ok! lebiu!!
nanti aku teman ko pi cr bitamin..

kepada jek! ko jgn biar dia buat keje berat. jgn kasi dia nangis. jgn kasi dia susah hati. dia susah hati kalu...ko siap! hahahaah...ugut lite2 sugi nih!

Cakap Kosong said...

tahniah noks! alhamdulilah.

Anonymous said...

Salammm...akak tahniah...semoga menadapat zuriat yang soleh dan solehah..aminn-nicky-

susu dalam botol said...

kak! alhamdulillahhhhh tp jgn happy sgt ya :)

Izzu Izzuri said...

shija-> Tq adik manis..Moga dpt yg manis2 cam korang berdua..Hikhikhik..Tp sebenarnye lom hebohkan pd family & kwn2 pun..Yg baca blog je yg tau nih..

kbencian maharaja-> Timekasih yer atas ingatan walaupun agak misteri nicknamemu inniew.

ayu-> Tq ayu..Terus terngiang2 lgu hattan tu ayu..Hihii..Tang bab manjakan tu,mak setuju sgt nyah!! Bila lg kita nk dilayan cam queen yer tak..Kehkehkeh!

miss gigi-> Tq mak iti. Bertmbh lg sorg anak buah kau..

ibu kumbang-> Setakat ni doc tak kasi aku mkn apa2 supplement pun nyah sbb dia ckp tersgtlah awalnye.

umi mia-> Kite tgk mia slalu teringin nk anak cantik cam dia.. :-) Kite doakn awak peknen lg yer thn nih. Insyaallah!! Thx 4 ur wish..

cokolat-> Muahahaha! Skrg ni mak kne jaga statement2 yg kuar dr mulut mak nih nyah. Takut menyinggah noks.

k.jah-> Aku pun rasa nk nangis bc statement ko jek. Nnt ko temankn aku cari brg eh. Pesanmu psl batuk itew sentiasa berlegar di ingatan. Kehkehkeh! Yg penting, hor fun dulu aa..

ckp kosong-> Tq Darling..

nicky-> Aaminnnn.. Tq dik..

susu dlm botol-> Tq dik.. Tgh hepi lite2 je nih.. Hehe..

byzura said...

TAHNIAH....heheheh...ojang jadi papa....kuangkuangkuiang.....izzu jadi mama....heheheheh...

bez nyerrr